• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Website by ComBron

Website laten maken? ComBron Communicatie Hoek van Holland!

  • Home
    • Web Wednesday
  • Communicatie
    • Communicatiebureau Westland
    • Crisisbeheersing en verandering
    • Hoe mensen kiezen
    • Organisatiecultuur in kleuren
    • Web Wednesday
  • Pr
    • Brand-A-Thon
    • Corporate governance
    • Persvoorlichting
      • Online newsroom
      • Persvoorlichter
    • Praktische tips social media
      • Afmetingen afbeeldingen social media
    • Reviews
      • Audio-interface
      • Audiorecorder
      • Koptelefoon
      • Microfoon
    • Handleidingen gereviewde apparatuur en software
  • Website nodig?
    • Kosten website
    • Voorbeelden (portfolio)
    • Onderhoud website
    • Webhosting
    • Handleiding WordPress
    • Doe-het-zelf SEO
  • Contact
Website laten maken? » Bed and breakfast of hotel hoger in de zoekresultaten?

Bed and breakfast of hotel hoger in de zoekresultaten?

Je bed and breakfast of hotel hoger in de zoekresultaten? Voorkomen dat je alleen negatieve aandacht trekt of misschien zelfs helemaal niet in de zoekresultaten verschijnt? SEO voor logiesverstrekkers.

SEO (Search Engine Optimization) is belangrijker dan ooit. Zeker nu het hoogseizoen nog zo lang op zich laat wachten wil iedereen hoog in de zoekresultaten. Daarom heb ik wat SEO tips voor mensen met een pension, motel of andere gelegenheid om te overnachten. De tips zijn eenvoudig toe te passen en zullen de bezoekersaantallen op de website flink laten groeien.

Tip 1: vorm een goed beeld van de lezer/klant (gast?)

Content (tekst, foto’s, etc) moet een doel hebben. Ik durf te beweren dat een website met pagina’s zonder doel, nooit een succes wordt. Schrijf je teksten dus altijd met de lezer/klant in gedachten en bedenk je daarbij dat je klanten 99,9% van hun tijd online niet met jouw onderneming bezig zijn. Dit betekent echter niet dat je niet moet proberen zichtbaar te zijn op de momenten dat ze je niet nodig hebben. Je kunt namelijk ook gewoon je naamsbekendheid vergroten op de moment dat klanten niet in de markt zijn voor jouw producten.

Laten we het niet moeilijker maken dan het is. We beginnen bij het begin. Schets het beeld van je klant. Wat kun je zeggen over:

  1. De leeftijd?
  2. Het geslacht?
  3. De verblijfplaats?
  4. Hobbies?
  5. Budget?

Zomaar vijf eigenschappen van klanten. Voor sommige bedrijven valt er geen peil op te trekken, maar dan zijn er vaak wel andere eigenschappen te verzinnen. Veronderstel bijvoorbeeld dat je een bed and breakfast hebt. De mensen die bij je overnachten hebben geen vaste leeftijdscategorie en er komen bijna net zoveel mannen als vrouwen. Dat kan. Toch kun je een beeld van ze schetsen. Zit je bijvoorbeeld in een toeristisch gebied of in een zakenwijk? Laten we voor het gemak zeggen dat je bed and breakfast zich langs het Pieterpad bevindt. Dan wordt het ineens veel eenvoudiger om een beeld te schetsen van de mensen die jouw website moeten vinden. De woorden Pieterpad, accommodatie, pleisterplaats, natuur en wandelen met al hun synoniemen zijn voor jouw bed and breakfast goud waard, maar het gaat nog verder.

Tip2: kruip in de huid van je doelgroep

Het woord doelgroep was een tijd lang achterhaald door de ontzuiling, maar het internet heeft er een nieuwe waarde aan gegeven. Het internet maakt het mogelijk dat bedrijven consumenten kunnen bereiken die vroeger onvindbaar waren voor ze. Nu is het alleen nog een kwestie om er omgekeerd ook voor te zorgen dat de consumenten je bedrijf weten te vinden. In het geval van het bed and breakfast langs het Pieterpad is het niet moeilijk om te scoren.

De liefhebbers van het Pieterpad hebben een sfeervol forum.

Kruip in de huid van je doelgroep. Ga zelf het Pieterpad lopen. Niet alleen om erachter te komen waar de wandelaars behoefte aan hebben, maar ook om ze daadwerkelijk beter te kunnen ontvangen. Het gesprek verloopt immers heel anders als je weet hoe het is om met de blaren op je voeten en totaal verzuurde spieren de laatste vijf kilometer af te leggen.

Tip 3: zorg voor de juiste zoekwoorden

De woorden waarmee jouw website goed kan scoren, liggen voor het oprapen. Laten we bij het pension langs de langste wandelroute van Nederland blijven. Zoekwoorden kun je vinden via betaalde diensten, maar dat hoeft helemaal niet.

Als je echt in de huid van de bezoeker bent gekropen, dan kun je zelf al een heel aantal zoekwoorden opschrijven. Ineens snap je bijvoorbeeld dat het heel gek is dat je geen pagina hebt geschreven over wat je doet voor verregende verkleumde wandelaars die bij je aankomen. Hoe ze hun doornatte kleding kunnen wassen en drogen terwijl ze bij de haard bijkomen met een kop warme thee.

Bronnen van zoekwoorden voor wandelaars zijn overal te vinden. In het geval van de lopers van het Pieterpad kun je denken aan:

  • het forum van de officiële website (ervaringen)
    De officiële website van het Pieterpad is één grote bron van gratis zoekwoorden.
  • Marktplaats
    Ook Marktplaats staat vol met suggesties voor goede zoekwoorden. Ze hebben een categorie Bergsport en wandelen, maar dat is meer voor materialen. Bij vakantiehuizen in Nederland staan er echter prachtige suggesties zoals provincie, ligging, prijs, aantal personen, extra’s etc. Bij extra’s moet gedacht worden aan airconditioning, vaatwasmachine, zwembad, en internet. Lopers van het Pieterpad worden vast niet enthousiast van een vaatwasmachine, maar wel van internet voor contact met thuis.
  • Wikipedia
    Wikipedia staat vol zaken die mensen willen weten. Dus wie rechtsboven in de zoekbalk van Wikipedia een term als bed and breakfast (logies en ontbijt) of wandelen invult, krijgt diverse suggesties op een presenteerblaadje. Hierbij moet je niet alleen denken aan de Nederlandse suggesties, maar ook aan de Engelse en/of Duitse pagina’s over het onderwerp op Wikipedia.

De hint over de andere talen via Wikipedia brengt ons bij de volgende tip.

Tip 4: schrijf je snippet in de juiste taal

De onderstaande snippets zijn van een Oostenrijkse klant. Een slimme klant met vakantiewoningen in Flachau en Felzmoos in Oostenrijk, want hij wilde van de Duitse teksten in de Nederlandse zoekresultaten af.

Snippets in het Duits.

Als een bedrijf alleen in Nederland levert, dan is dat niet heel moeilijk, maar hoe maak je je snippets (en daarmee je hele website) aantrekkelijker voor je doelgroep in het buitenland? Je kunt mij natuurlijk inhuren, maar waarom probeer je het niet eerst zelf?

Goede snippets helpen enorm bij het verhogen van je traffic (bezoekers website). De eerste kennismaking met je website is vaak via Google. De stukjes tekst hierboven heten snippets. Je wilt je snippet zo hoog mogelijk in de SERP. Hoe beter je SEO, hoe hoger je in Google terechtkomt. Het is niet de enige voorwaarde, want als de bezoekers (bijna) direct weer wegklikken, dan zijn je dagen bovenin Google getekend.

5 tips voor bed and breakfast eigenaren. (foto: Ritzo ten Cate)

Een slechte snippet zorgt er echter voor dat je helemaal niet in de zoekresultaten te zien zult zijn. Waarom?

  1. Je zoekwoord moet zowel in de snippettitel als in de snippetomschrijving staan.
  2. De snippettitel mag maximaal 71 tekens lang zijn en de snippetomschrijving -ook wel metaomschrijving- mag maximaal 100 tekens lang zijn. Dat moet je niet telkens zelf gaan zitten tellen, maar aan de nimmer volprezen plugin van Yoast overlaten. De plugin is sowieso een aanrader voor mensen die graag gevonden willen worden.
  3. Het lijkt een open deur, maar de snippet moet wel in de goede taal geschreven zijn. Een appartementenverhuurder uit Oostenrijk wordt niet in Nederland gevonden als de website in het Duits is. Afgezien van het feit dat de klanten eerder kiezen voor een tekst in hun eigen taal, snapt Google ook dat de tekst in het Duits is.

Het duurt soms weken voordat Google je snippets aanpast

Als je wilt zien hoe de gasten je website zien, typ je in de zoekbalk het adres van je website, met site: ervoor. In het geval van ons gedeelte over websites wordt https://websiteby.combron.nl dus site:https://websiteby.combron.nl.

Doorgaans kan het wel een paar dagen of zelfs een paar weken duren voordat Google (of Bing) de snippets aanpast. Als je niet zoveel tijd hebt, kun je in Search Console aan Google vragen of ze een pagina met voorrang willen crawlen. Dat kan als je in Search Console bent via: Crawlen > Fetchen als Google. Vervolgens geef je de url van de pagina op die opnieuw moet worden bekeken. Als Google dat gedaan heeft, klik je op Indexering aanvragen.

Tip 5: vraag je gasten om recensies

In de tijd van weleer vroegen hoteliers aan hun gasten of ze het gastenboek wilden tekenen. Vandaag de dag hebben veel logiesverstrekkers zonder het te weten nog steeds een gastenboek. Geen papieren versie, maar online. Gasten kunnen je bedrijf recenseren in Google, op Facebook, bij Yelp, etc. Goede recensies werken beter dan de grootste krantenadvertentie. Lees hier hoe je meer recensies krijgt in Google.

Het vragen om recensies lijkt in eerste instantie niets met SEO te maken te hebben, maar dat heeft het wel! Google vermeldt namelijk niet alleen naast de zoekresultaten de recensies, maar meet ook hoeveel bezoekers er op je website zijn, hoe lang ze op de website verblijven en hoeveel pagina’s ze bezoeken. Deze gegevens tellen mee bij de beoordeling van de website. Blijven mensen lang en bekijken ze meerdere pagina’s? Dan denkt Google dat je website het bezoeken waard is en kom je hoger in de zoekresultaten. En hoe krijg je mensen zover dat ze naar je website surfen? Door ze te laten zien dat anderen je bedrijf positief beoordelen.

Ik hoop dat ik je een paar goede punten aan de hand heb gedaan waarmee je de bezoekers van je website beter gaat bedienen. Deze laatste hint is de beste tip van de hele tekst en het beste advies dat ik je kan geven om je website blijvend hoger in de zoekresultaten te krijgen. Dit moet je bijna wel aanspreken, want gastheerschap zit je in het bloed en met deze tips kun je ook op je website een betere gastheer of gastvrouw zijn.

Was het wat? Deel het dan gerust!

Gerelateerd

  • Hoe zorg ik met synoniemen voor betere SEO? (6 tips)
  • 13 mei 2019
  • In "Praktische tips"
  • Gevonden worden! Wat moet ik doen om gevonden te worden?
  • 10 december 2017
  • In "Praktische tips"
  • Aan de slag met Google Web Stories deel 2
  • 22 oktober 2020
  • In "Praktische tips"

Door:
Edo Dijkgraaf
Gepubliceerd op:
18 oktober 2017
Reacties:
Wees de eerste

Categorieën: Praktische tipsZoekwoorden: seo

Over Edo Dijkgraaf

ComBron Communicatie is het communicatiebureau van Edo Dijkgraaf en daar is hij ENORM trots op!

Lees Interacties

Opmerkingen? Aanvullingen? Graag! Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Website by ComBron

  • Beste website voor het MKB
    • Website bouwen De Lier
    • Website bouwen ‘s-Gravenzande
    • Website bouwen Hoek van Holland
    • Website bouwen Maasdijk
    • Website bouwen Monster
    • Website bouwen Naaldwijk
    • Website bouwen Rotterdam
    • Website bouwen Wateringen
  • Webshop laten maken
  • Prijs website
  • Onderhoud website
    • Onderhoud Slim
    • Onderhoud Plus
    • Onderhoud Pro
    • Beveiliging website
  • Webhosting
  • Handleiding WordPress
    • DIY SEO
  • Informatie
 

Explore more

How-to DaVinci Resolve Abonneer direct op YouTube Stuur een e-mail

Footer

Bedrijfsgegevens

ComBron Communicatie
Midden Scheepvaartstraat 6
3151 NG Hoek van Holland
 
06-45622210
 
combron@combron.nl

Kamer van Koophandel: 51552248
Btw-id: NL002024189B39
Ob: NL179739451B02

IBAN: NL67INGB0007717007
BIC: INGBNL2A

Deze website is doorlopend in ontwikkeling bij ComBron Communicatie uit Hoek van Holland.

Social media ComBron webdesigners

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Telefoon
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube
  • Home
  • Communicatieadvies
  • Public relations
  • Websites
  • Webshop
  • Contact